Отборът по ски на ВВВУ „Георги Бенковски“ ще участва в Зимната спартакиада на МО

20.02.2020 10:10


От 25 до 28 февруари 2020 в КК „Боровец” ще се проведе първият Държавен военен шампионат от ведомствения спортен календар на Министерство на отбраната за 2020 г. Посветен е на ски спорта.
В надпреварата по пистите на Боровец ще се включат 13 отбора с около 130 състезатели от основните формирования и структурите на МО, казва полк. Венелин Дерибеев от името на организаторите.
На тренировъчен лагер в курорта вече са отборите на ВВВУ „Георги Бенковски“ и на ВВС.
Седем курсанти от първи до пети курс, под ръководството на треньора доц. д-р Юрий Топчийски ще се състезавати в четирите дисциплини от Зимната спартакиада.


„Летците ще летят на слалома, а инженерния състав ще си бягаме на земята“, шегуват се в отбора.
В дисциплините „Ски слалом“ и“ Гигантски слалом“ ще се състезават курсантите от специалност „Летец-пилот” – к-т старшина Венцислав Дункин, к-т мл. сержант Александър Недялков, к-т мл. сержант Мартин Иванов, к-т Йоанна Данева. В дисциплините „Ски бягане“ и „Ски ориентиране“, които ще се проведат в Републиканския център по ски бягане и биатлон Училището ще представят к-т старши сержант Ивелина Колева, специалност „Летищно осигуряване“ и двамата братя к-т старшина Милен Симеонов, специалност „Навигационни, комуникационни и информационни системи“ и к-т мл. сержант Мартин Симеонов, специалност „Авиационни електроприборни и автоматични системи“.

Преди отпътуването си за тренировъчния лагер състезателите се срещнаха с началника на ВВВУ „Георги Бенковски” бриг.ген. Юлиян Радойски и заместник- началника по учебната и научна част подп. доц. д-р инж. Асен Маринов.
Домакин на Зимната спартакиада ще е Военно формирование 42130. Партньор на организаторите е „Боро спорт” АД.

Снимки и информация: ВВВУ „Георги Бенковски”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: