Актьорът Веселин Плачков гостува на малчуганите в ДГ „Ралица“, разказа им за Левски

18.02.2020 13:44

Вълнуваща среща се проведе днес в Детска градина „Ралица“ – Плевен, където гост бе актьорът Веселин Плачков. Поводът от детското заведение да поканят известния артист е годишнината от гибелта на Васил Левски, а както се знае именно Веселин Плачков се превъплъти в ролята на Апостола на свободата във филма „Дякон Левски“.

По стара българска традиция гостът бе посрещнат с питка и шарена сол. Пред бъдещите първокласници и по-малките възпитаници на детската градина Веселин Плачков разказа кой е Левски, както и за участието си във филма.

„Аз мога да благодаря на Левски за това, което той е направил за България като разказвам за него и като играя на сцената. За да заснемем филма за Левски през зимата, в студеното време съм скачал в реката, падал съм от скали, яздил съм коне и съм падал от тях, стреляли са ме, не съм ял по два, по три дена, научил съм си думичките и съм си изиграл ролята. Така съм казал: Благодаря ти, Васил Левски!“, сподели Плачков пред малчуганите.

Разбира се, децата бяха подготовили свой поздрав. Най-големите от предучилищната група с учители Галя Ангелова и Лили Цировска изпяха песни и рецитираха стихове, посветени на Апостола на свободата. Веселин Плачков получи и скъп подарък от децата – специално изработен колаж от снимки, а директорката Геновева Иванова му връчи благодарствен адрес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: