По „горещи следи“ криминалистите задържаха извършител на различни престъпления в плевенско село

18.02.2020 10:12

Криминалисти задържаха по „горещи следи“ 24 – годишен, извършил различни престъпления в село Бръшляница, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 16 февруари 2020 година на територията на община Пордим е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. В 14:00 часа е постъпил сигнал за направен опит за кражба от магазин. Адресът е посетен от автопатрул на РУ – Пордим. На място е установено, че около 02.00 часа е счупено стъкло на прозорец в задната част на търговския обект. Направен е опит да бъде проникнато в него, но извършителят не е успял да преодолее металните решетки. Проверка е изяснила, че е счупено стъкло на прозорец на намиращ се в съседство магазин, като от него са откраднати неустановено количество дрехи, обувки, чували с кучешка храна, няколко бутилки алкохол, малка брадва и други движими вещи. Щетите са в процес на установяване. По случаите са заведени преписки.

От проведените оперативни действия е установен авторът на престъпленията – 24-годишен от селото. Той е направил самопризнания като описва механизма на извършване на деянията. Част от инкриминираните вещи предава с протокол за доброволно предаване и те се намират на съхранение в полицията.

Допълнително разследване е установило, че 24-годишният на 16 февруари 2020 година около 04.00 часа е нападнал 30-годишния свой съселянин в близост до дома му. Нанесъл му е множество удари по главата с твърд предмет, след което е избягал. На пострадалия е причинена телесна повреда. Прегледан е в ЦСМП – Плевен и му е оказана медицинска помощ. 24-годишният е направил  самопризнания. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата продължава екип на УП – Славяново. Сезирана е прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: