В Кнежа отбелязаха 147 години от гибелта на Васил Левски

18.02.2020 16:21

Днес отбелязваме 147 години от обесването на Васил Левски. Пламенният, неустрашимият, вдъхновен борец-революционер, пожертвал живота си в служба на народа и отечеството, символ на героизма и патриотизма, намира своята гибел в покрайнините на София на 18 ти февруари 1873 г.


По този повод в големия салон на НЧ „Борба-1896” се проведе спектакъл и историческа възстановка, организирана съвместно от ПГМЕТ „Христо Смирненски”, ОУ „Васил Левски” гр. Кнежа и Община Кнежа. Ученици от двете училища влязоха в ролите на велики национални герои, пресъздавайки моменти от живота на Апостола.
Цялото мероприятие протече в дух на патриотизъм и родолюбие, а това е една от основните цели на учебно-възпитателния процес.


„Благодаря на учениците, които се включиха във възстановката и ни припомниха великите дела на Дякона! Благодаря и на ПГМЕТ „Христо Смирненски” и ОУ „Васил Левски” гр. Кнежа за съвместната работа! Надявам се и за в бъдеще да работим заедно по повече проекти като този, разпространявайки българската история по интересен за децата начин!“,казва кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.

Снимки: Община Кнежа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: