Отборът на „Найтингейл” (Плевен) се класира за финалите на Държавното първенство

17.02.2020 7:26

От 14 до 16 февруари в град Вършец се състоя кфалификационен турнир за участие  във финалите на Държавното първенство за 2020 г..

В него участваха 13 отбора от Западна  България. Регламентът предвиждаше да се играе  „Датска система“ в 7 кръга мачове по 16 дона, а след това първите четири отбора да играят финален турнир „Всеки срещу Всеки“, като първите два се класират за финалите на Държавното първенство, научихме от Чавдар Андреев.

В турнира участва и отборът на „Найтингейл“ (Плевен), който започна неубедително и след петият кръг бе на незавидното 11-то място. В последните два кръга обаче плевенчани  постигнаха две победи и с гояма доза шанс успяха да се класират на 4-то място и да влязат във финалната четворка. В нея те започнаха с минимална загуба от „Бонсист“ (София), след което постигнаха две убедителни победи над  отбора на „Лопе де Вега“(София ) и АЕЦ (Козлодуй), с което убедително спечелиха първото място и се класираха за финалите на Държвното първенство. То  ще се състои от 2 до 5 април с участието на 12 отбора, класирали се от съответните кфалификационни турнири.

Това е пореден успех за плевенския бридж. Отборът на „Найтингейл“ се утвърди като един от най-силните отбори в България и е редовен учстник във финали на Държавно първенство  в последните години. Плевенчани играха в състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Пламен Христов, Иван Симеонов и Румен Върбанов. Всичките са многократни участници в държавни първенства с изключение на Иван Симеонов, за което това ще бъде първо участие на такова състезание.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: