Курсант представи достойно ВВВУ „Георги Бенковски“ на национален крос в Троян

16.02.2020 14:23

На 15 февруари Троян бе домакин на Национален крос „По стъпките на Васил Левски“. Организатори на проявата са Община Троян, Общински комитет „Васил Левски“, Спортен клуб по ориентиране „Хемус„ и СУ „Васил Левски“.

50 състезатели по ориентиране от 8 града и членове на над 15 спортни клуба преминаха по маршрути от Троян до Троянски манастир с дължина 3 км, 8 км и 12 км. Стартът бе пред паметната плоча /хана/на Васил Спасов, в който е създаден Троянският революционен комитет, финалът – Троянският манастир, в който Левски създава първият Монашески революционен комитет.

Курсант старшина Милен Симеонов има няколко участия в националния крос като състезател на плевенския Спортен клуб по ориентиране „Север“ към Туристическо дружество „Кайлъшка долина“. Двукратен републикански шампион е за юноши младша възраст.

Тази година защитава името на ВВВУ „Георги Бенковски“, чийто знаменосец е.

Милен Симеонов  изминава състезателното трасе от 8 км , със сборно изкачване 120 м за 42 мин. и 55 секунди  в конкуренция от 38 състезатели при мъже – 2 1 г. Така заема  8 място сред участниците в кроса.

В СКО „Хемус“ познават и уважават старшина Милен Симеонов и като младеж с морал достойнство и чест. На състезание по ориентиране през миналата година в района на Дряново Милен помага на дете състезател от Троян, което се загубва по маршрута си. Днес двете семейства са повече от роднини.

Старшина Симеонов се радва и на отличното представяне на ориентировачите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров„, преминали по стъпките на Апостола. Както и на постиженията на СКО „Север“-Плевен, с председател инж. Петър Иванов – 12 състезатели, завоювали – 1 първо място при майсторите, 3 – втори места и 2 трети.

А организаторите отбелязват, че от 14 години всички стартирали са и финиширали. Следващото предизвикателство пред авиоинженера Милен Симеонов ще са белите писти на Боровец и Армейския шампионат по ски.

Информация: ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

Снимки: личен архив Милен Симеонов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: