Днес си купете цветя за Свети Валентин от майката на Сузи!

14.02.2020 7:29

Бреза Иванова, майката на Сузан Мехмедова, детето, което премина през операция в Турция за отстраняване на тумор в мозъка, ще продава цветя за празника на влюбените Свети Валентин – 14 февруари. Днес жената ще е на първата спирка на тролеите в квартал „Сторгозия“ при Т-Маркет. Така Бреза се надавя да добави пари към сметката на Сузи, за да може да отидат на първи преглед след тежката операция. Нужната сума е 3000 евро, а прегледът ще е в Турция. Все още на няколко места в града са разположени дарителски кутии.

Бреза има разрешение от Общината за продажбата на цветя на посоченото място. Тя възнамерява на 7 и 8 март за празника на жената отново да предлага цветя.

Към момента по сметката на момичето има 3800 лв., като 2000 лв. от тях бяха дарени от плевенските мотористи, събрани чрез инициативата им Мото Коледа.

Ще припомним, че 13-годишнта Сузи бе с диагноза тумор на главния мозък и се наложи да й бъде направена операция в клиника „Коч” в Истанбул. Тя се състоя на 27 септември миналата година.

За да се стигне до операцията бяха нужни 25 000 евро, които семейството на Сузи успя да събере чрез дарителска кампания, в която се включиха много плевенчани, ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен, където учи детето, средства бяха отпуснати и от Общинския съвет. Освен това в града на много места бяха поставени дарителски кутии, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за Сузи. Така за няколко месеца нужната сума бе събрана.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: