ВВВУ „Георги Бенковски“ стартира от днес кампания по предварителен прием на курсанти и студенти

12.02.2020 10:10

ВВВУ „Георги Бенковски“ стартира от 12 до 29 февруари 2020 г. кампания по предварителен прием на курсанти и студенти за учебната 2020/2021 г. Документи се приемат в информационните центрове в Централния военен клуб – София, Военните клубове в Плевен, Шумен, Благоевград, Велико Търново  и Военните окръжия в Пловдив и Враца, съобщават от висшето училище.

Кандидатите за курсанти кандидатстват за 22 места за специалностите „летец-пилот“ и „Ръководител полети“ за нуждите на ВВС и МВР. 23 са местата за 4-те инженерни /наземни специалности.

За студенти е обявен прием по 4 инженерни граждански специалности: 23 места за редовно обучение и 30 места за задочно обучение, за образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

Кандидатите за студенти подават документи във Военен клуб – Плевен и Военните окръжия в страната. Те полагат САМО общообразователен тест. В рамките на два последователни дни, в посочените Военни клубове и Военни окръжия ще се проведат изпитите – общообразователен тест и тест по английски език.

ВВВУ „Г. Бенковски“ признава оценката от държавните зрелостни изпити положени през годините от 2008 до 2020 за оценка от положен конкурсен изпит по дисциплините включени в тестовете: БЕЛ, история, математика, физика, химия, общотехническа подготовка, английски език.

Признава се и оценката от кандидат-студентски изпити положени в други акредитирани висши училища през 2020 година, за оценка от положен конкурсен изпит.

Кандидатите за курсанти задължително се явяват на Изпита за физическа годност, който се провежда по дисциплините и нормативите за оценка от Единния армейски тест: совалка 10 х10 , лицеви опори за 90секунди , коремни преси за 90 секунди, крос 1000 м.

Изпитът за физическа годност в Плевен се провежда в Лекоатлетическата зала, намираща се зад стадион „Плевен“.

На всички кандидати за курсанти се извършва психологична оценка. Резултатите от психологичната оценка са валидни за срок от 6 месеца от датата на явяване, т.е всеки кандидат-курсант има право на еднократно явяване в рамките на приемната кампания 2020/2021 г.

Всички кандидати за курсанти за наземни специализации преминават на медицински преглед във ВМА – гр. София в рамките на 2 (два) дни.

Медицинското освидетелстване на годността на кандидат-курсантите за специализация „Летец-пилот“ и „Ръководител на въздушното движение“ за РАННИЯ ПРИЕМ се извършва във Военно медицинска академия за времето от 16.03.2020 г. – 19.03.2020 г. Този преглед се провежда в рамките на 4 (четири) дни.

Пред приемна комисия задължително се явяват всички кандидати успешно преминали всички проверки и постигнали състезателен бал не по-малък от 21.00.

Заседанието на приемната комисия ще се проведе на 06.04.2020 г. от 10 часа във ВВВУ „Георги Бенковски“ гр. Долна Митрополия.

В рамките на редовния прием ще бъдат обявени специалностите и брой места за студенти по образователно -квалификационна степен „магистър“.

Подробности за кандидат-курсантската  и студентска кампания може да видите на сайта на ВВВУ „Георги Бенковски“ – http://www.af-acad.bg/.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: