Тържество за сетивата е премиерният детски спектакъл „Таласъмчето Тами“ на плевенския Театър

12.02.2020 15:31

За първи път в страната на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен ще бъде поставена пиесата „Таласъмчето Тами“ от Магда Борисова. Това каза днес на пресконференция в навечерието на премиерата режисьорът на спектакъла Ива Николова. Заедно с нея бе и авторката на пиесата, част от актьорите и творческия екип. „Това е един текст, който позволява абсолютно всичко в себе си, актьорите могат да се нарекат съавтори и сърежисьори, защото допълнително създадоха характери на образите, уникално смешно е. Това е едно тържество за сетивата, благодарение на целия актьорски състав, на Николас, който направи медията и допълнително оцветява спектакъла и на авторката“, категорична бе режисьорката.

Магда Борисова разкри, че е доволна, че премиерата на „Таласъмчето Тами“ е именно в Плевен, тъй като пиесата е носител на наградата от Националния конкурс за драматургия „Иван Радоев“ през 2015 г. И сподели, че не е гледала репетиция на спектакъла и утре за първи път ще види как е пресъздадена нейната пиеса на сцена, но смята, че всичко много ще й хареса. Магда Борисова е обсъдила с Ива Николова и да се направи специално представление за хора с намален слух, което да е със субтитри.

Друга интересна идея на творческия състав на „Таласъмчето Тами“ е да бъде издаден диск с песните от спектакъла, написани от Ангел Бешев. Спектакълът е за всички възрасти, много забавен и шарен, обобщи Ива Николова.

Темата, която сме опитали да изведем е, че не трябва да се опитваме да променяме хората около нас, а да ги обичаме такива, каквито са и да ги разбираме, добави Камелия Хатиб, която ще видим в ролята на таласъмчето Тами.

Директорът на ДКТ „Иван Радоев“ Васил Василев подчерта, че „Таласъмчето Тами“ е мащабен детски спектакъл, който плевенският Театър досега не е имал. Това е и първата премиера за годината.

Премиерното представление е утре, 13 февруари, от 11 часа на голяма сцена. Сценография и костюми – Константин Вълков, композитор – Ангел Бешев. В ролите ще видим актьорите Асен Данков, Валентин Василев, Елица Анева, Камелия Хатиб, Мария Йорданова, Мариян Стефанов, Мариета Калъпова, Александър Кънев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: