Още 46 са умъртвените незаконно отглеждани прасета в област Плевен

11.02.2020 17:05

Продължават проверките по личните стопанства в област Плевен за нерегламентирано отглеждане на прасета във връзка с ограничаване разпространението на заболяването африканска чума по свинете. Това информира днес на засеадение на Областната епизоотична комисия д-р Лорета Фичева от ОДБХ – Плевен. Заседанието се проведе в Областна администрация – Плевен и бе водено от зам.-областния управител Татяна Божинова.

В резултат от извършваните проверки в област Плевен за нерегламентирано отглеждане на домашни прасета са проверени 124 населени места в 11-те общини в областта. Проверките са приключили на 31 януари и са съставени 7 акта и са евтаназирани 46 незаконосъобразно отглеждани свине.

С цел спазването на препоръките от Министерството на здравеопазването, собствениците на свиневъдни обекти трябва да използват биоцидни препарати, разрешени по реда на Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси или по реда на Регламент на ЕС 528 от 2012-та година, информира още д-р Фичева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: