Ето и кои са носителите на награди в Международното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2020“

10.02.2020 7:35

В последния ден на 18-ото Международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2020“ бяха връчени награди на отличените участници. Те бяха определени от жури с председател  Сефик Чивик, председател на Пчеларско Дружество „Нектар“ от гр. Тузла /Босна и Херцеговина/.

Голямата награда на “Партнерс експо” ООД за новаторство в пчеларството бе присъдена на „Био иновации“ ООД Пловдив с управител – Велина Иванова.

Подгласник на Голямата награда и носител на наградата за нов продукт стана „Балмина“ ООД Хасково. Търговия с пчеларски инвентар.

Подгласник на Голямата награда и носител на наградата за инвестиция на годината е „Органик бий продуктс“ ООД – Търговище за планиране на производството на мед и пчелни продукти и приспособяването на произведената продукция към търсенето на пазара.

Подгласник на Голямата награда и носител на наградата за представяне на нов производ на пчелен продукт станаха „Фармадент био“  ООД – София, занимаващо се с производство на козметични продукти и „Био ядки Ники“ ЕООД – Славяново за производство на мед, пчелни продукти, орехи и лешници. За биологична орехо таханова халва.

Награда за опаковка и етикет на годината бе присъдена на „Органик бий продуктс“ ООД – Търговище.

Приз за специализирана литература за 2019 год. е за ИК „Неделник“ за книгата „Пчеларство с Top Bar кошери“ на Гидьо Фролих.

Отличие за най – атрактивно представяне на изложението бе връчено нафирма  „Вимекс-М“ ООД Сливен – производство на пчелни кошери и пчеларски инвентар. А за пчелар – Пчеларска ферма Петрови – Плевен.

Награда за най-проспериращ млад пчелар на 2019 (съвместно с фондация „Еврика“) е присъдена на Георги Кръстев от Айтос.

Отличията на наградените бяха връчени от евродепутата Цветелина Пенкова, народения представител Чавдар Велинов, д-р Красимир Трифонов, зам.-управител на Област Плевен, нж. Боряна Кадмонова, изпълнителен директор на Фондация „Еврика“ и доц.д-р Юлиян Станчев, председател на Областния Пчеларски съюз.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: