„Бонбончетата“ на ДГ „Щастливо детство“ – Плевен отбелязаха деня на Св. Харалампий

10.02.2020 11:12

С питка и мед децата от група „Бонбончета“ на ДГ „Щастливо детство“-Плевен отбелязаха деня на Св.Харалампий, покровител на пчелите и меда.

Групата работи по вътрешен проект „Празнуваме заедно“ и eTwinning проект „Приказка за пчелите“, целящи обогатяване представите на децата за празничния календар на българина, за характерните особености на празниците, начините на тяхното отбелязване, традиции, обреди, реквизит, за приобщаване към националното и културно наследство.

Четиригодишните малчугани, техните родители и преподаватели се включиха и в Международното изложение „Пчеларство 2020″-гр.Плевен, където раздаваха брошури с интересни факти за пчелите и тяхната роля за опрашване на растенията, биоразнообразието и поддържане на равновесието в природата. Дейностите по проекта“Приказка за пчелите“ бе представен от Магдалена Петкова и Павлина Илиева, учители във филиал „Приказен свят“ пред пчеларите в деня на официалното награждаване на участниците в изложението.

С поощрителна награда за най-малък художник в конкурса „Пчеларството-екология и плодородие, пчелният мед-здраве и дълголетие“, бе отличена Виктория Раденцова от групата.

„Щастливи сме, че имаме възможност да работим по такава интересна тема. Децата са много впечатлени и се включват активно в различните дейности, а родителите са наши съмишленици и подкрепят стремежа ни да възпитаваме у децата любов към природата и желание да я опазват“, казват от детската градина.

ДГ „Щастливо детство“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: