Ремонтират стадиона – възможност за ОФК „Спартак“ да играе домакинските си мачове в Плевен

10.02.2020 16:07

Текущ ремонт на градския стадион в Плевен се извършва в момента. Стойността е над 41 000 лв. като трябва да се решат проблеми, създадени от течове, да се оправят трибуните. Това стана ясно днес на оперативното заседание в Община Плевен. Кметът Георг Спартански коментира, че след този ремонт се надява да бъде възможно ОФК „Спартак“ да провежда домакинските си мачове в Плевен, а не както сега в Ловеч, където плаща по 4-5 000 лв. наем.

Въпросът за ремонта на стадиона доведе до коментар от страна на кмета Спартански за даваните всяка година средства от Общината за два футболни клуба – общо 195 000 лв. От тях 130 000 лв. за ОФК „Спартак“ и 65 000 лв. „Вихър“ – Славяново. Извън тези средства, градският стадион е отдаден безвъзмездно на „Спартак“, покриват се сметките за вода, ток и текущи разходи. През миналата година със съдействието на бившия вече президент на БФС Борислав Михайлов бе привлечен за спонсор на плевенския клуб Ефбет, който ще подпомогне футболистите с 400 000 лв. за 5 години, осигурява безплатни екипи, топки и т.н. По идея кмета са изпратени и писма до фирми в Плевен да подпомогнат според възможностите си плевенския клуб.

По повод средствата, които се отпускат всяка година за ОФК „Спартак“, кметът постави въпроса кога от клуба и неговото ръководство ще излязат с финансова програма от приходи и разходи. За да се знае на 1 януари с колко пари започват, колко ще похарчат и на какви приходи разчитат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: