Разкриха извършителите на кражба на 200 л дизелово гориво и акумулатори край Ралево

07.02.2020 10:10

На 6 февруари 2020 година служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, отдел „Разследване“, сектор „Базова научно-техническа лаборатория“, Специализирани полицейски сили и Второ РУ – Плевен при ОДМВР – Плевен са извършили оперативни действия по сигнал за извършено престъпление на 20 януари 2020 година. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В землището на село Ралево, в района на изкопни дейности за полагане на газопровод е извършена кражба на медни елементи за заваръчен апарат, 200 л. дизелово гориво и две акумулаторни батерии от товарен автомобил. Незабавно е образувано досъдебно производство. Полицейските действия са съгласувани с административния ръководител на РП – Плевен В хода на специализирана операция са извършени претърсвания на три адреса в село Бохот, обитавани от 33-годишен, 26-годишен и 32-годишен. Намерени са част от противозаконно отнетите вещи, както и средствата за извършване на престъплението.

Тримата са задържани първоначално с полицейска мярка за срок до 24 часа, като с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа в ОЗСлА при Окръжна прокуратура град Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: