Общински съветници от ГЕРБ-Плевен се срещнаха със зам.-министър на младежта и спорта

07.02.2020 8:01

Общински съветници от ГЕРБ-Плевен се срещнаха със заместник-министър на младежта и спорта Николай Павлов. Инициативата е била на Йордан Грижов, председател на ПК по Младежки дейности, спорт и туризъм в местния парламент на Плевен, който е бил придружен от Петя Василева, общински лидер на партията и зам. председател на ОбС.

Зам.-министърът на младежта и спорта е бил запознат със състоянието на спорта и спортната инфраструктура в община Плевен, както и с необходимостта младите хора от общината и областта да бъдат въвлечени в обществено-полезни дейности в зависимост от техните интереси и с цел изграждането на активни и пълноценни личности, информират от ПП ГЕРБ – Плевен. В изключително ползотворната дускусия са били обсъдени варианти за кандидатстване за финансиране на спортни обекти по Наредба 4 на ММС и на проекти по Националната програма за младежта и Националната програма за изпълнение на младежки дейности. Обсъдени са били и различни бъдещи инициативи, съвместно с Министерството на младежта и спорта.

Общинските съветници са получили уверението на зам.-министър Павлов, че поради проявения от тях интерес, ММС ще обърне по-сериозно внимание на Община Плевен, дала на страната толкова талантливи спортисти. За съжаление, тя досега не е демонстрирала интерес от колаборация с Министерството.

На въпроса какво е усещането им от срещата, Йордан Грижов и Петя Василева заявиха, че са уверени, че това е правилния път за привличане на вниманието на държавната власт. „Трябва да „почукаш“, за да ти се отвори!“ – категорични бяха и двамата общински съветници от ПП ГЕРБ. Те се надяват, че добрите новини тепърва предстоят.

Снимки: ПП ГЕРБ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: