От днес Плевен е столица на пчеларството /фотогалерия/

06.02.2020 11:27

Днес официално бе открито 18-ото Международно изложение-договаряне „Пчеларство“ – Плевен 2020, което е разположено в комплекс „Мания Тауър”. Лентата на форума прерязаха зам.-министър доц. д-р Янко Иванов и областният управител Мирослав Петров, които преди това поздравиха участниците и пожелаха успешна година за пчеларите. Сред дошлите да уважат откриването на изложението бяха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и директорът на ОДБХ – Плевен д-р Иван Йорданов.

Участие в тазгодишния форум вземат над 130 фирми от над 20 държави. Отново в съпътстващата програма са предвидени лекции на чуждестранни и български експерти, ще бъдат представени различни пчелни продукти и т.н.

На 9 февруари ще бъдат обявени носителите на наградите на изложението. От 11 часа ще се проведе официално награждаване на децата, отличени в конкурса „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие“ и на отличените във фотоконкурса на пчеларска тематика.

От 12 часа ще за почне връчването на наградите на участниците в изложението. Ще бъде присъден и приз „Най-проспериращ млад пчелар на България  през 2019г.“ съвместно с фондация „Еврика“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: