Немска компания проучва възможностите за инвестиции в Плевен

04.02.2020 14:46

Представители на ръководството на немската компания KAYSER Automotive Systems пристигнаха днес в Плевен за среща с кмета Георг Спартански. Посещението се състоя със съдействието на експерти от Министерството на икономиката и Националната компания „Индустриални зони”, информират от Пресцентъра на Общината.

Основна тема на разговорите бяха възможностите, които предлага Плевен, за инвестиции. KAYSER Automotive Systems се занимава с производство в автомобилния сектор и се интересува от наемането или закупуването на терен в страната ни за разширяване на своята дейност. В тази връзка участници в срещата бяха управителят и икономическият директор на фирма „Хоризонт Иванов” – Плевен, която предлага за целта  производствени бази и площи.

Георг Спартански представи съвременните характеристики на община Плевен и икономическото й състояние. Той подчерта, че градът ни е предложен за център на растеж в Северозападна България през новия програмен период като мярка за намаляване на дисбаланса с Южна България, което означава високо ниво на концентрация на инвестициите. Доказателство, че Плевен е добро място за инвестиции, е откриването на завода за автомобилни компоненти на LEONI, допълни още кметът. От фирма „Хоризонт Иванов” беше получено уверението, че могат да предложат терени и бази с добра локация, отговарящи на условията на немската компания.

След посещение и в други български градове се очаква KAYSER Automotive Systems да обяви окончателното си  решение за своя избор.

Снимки: Община Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: