В Никопол започнаха кампания за почистване на града

04.02.2020 12:53

В първия ден на февруари стартира кампанията, организирана от Община Никопол „Да почистим пролетно нашия град”. В нея се включиха общински съветници, служители от общинската администрация и читалище „Напредък 1871”, които почистиха паметника на Победата и зелените площи около него, информират от местната управа.
Идеята на ръководството на Общината е тази година кампанията да протече в два етапа. През първия етап „Привлекателни и уютни места за отдих и туризъм” – до 15.04.2020 г. да бъдат почистени прилежащите територии към исторически и културни паметници, пристанището и крайбрежната зона за отдих; жилищни сгради и еднофамилни къщи; дворове, паркинги, държавни и общински учреждения; паркове, детски и спортни площадки; градинки и междублокови пространства.

През втория етап „Да пазим природата, за по-чист и привлекателен град”, който ще се проведе от 16 до 30 април, се предвижда изпълнение на дейности по озеленяване и залесяване на паркове и градинки, както и на териториите около паметници и обществени сгради.
Чистотата на града, в който живеем е отговорност и задължение на всички нас. Нека всички заедно дадем своя принос и превърнем нашия град в едно по-красиво и уютно място за живеене! Нека всички заедно да променим облика на Никопол – град с многовековна история, който да стане притегателен център за туристи и инвеститори.

Снимки: Община Никопол

#тагове:

НАЙ-НОВИ: