Община Никопол започва днес кампания „Да почистим пролетно нашия град“

01.02.2020 8:39

Днес започва кампанията на Общинска администрация – Никопол „Да почистим пролетно нашия град“. Тя ще продължи до 30 април. Стартът ще е в 9.30 часа, пред паметника на Победата в кв. „Руски паметник“, с дейности по почистване на района около паметника.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тази година кампанията ще протече на два етапа:
Първи етап: от 01.02.2020 г. до 15.04.2020 г. – „Привлекателни и уютни места за отдих и туризъм”.
През първия етап ще бъдат почистени прилежащите територии към исторически и културни паметници – гордостта на Никопол, жилищни сгради и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки и междублокови пространства.
Втори етап: от 16.04.2020 г. – 30.04.2018 г. „ Да пазим природата, за по-чист и привлекателен град”.
През втория етап на кампанията ще се изпълнят дейности по озеленяване на територии около паметници, училищни дворове, детски заведения, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки и боядисване на същите; почистване на ел. табла от агитационни материали.
Ще бъдат почистени териториите около пристанището, крайбрежната зона за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.
За кампанията по пролетното почистване ще бъдат осигурени чували, ръкавици, метли, лопати, контейнери и коли за извозване на отпадъците, казват от Общинската управа. От там канят всички граждани да се присъединят към инициативата. И призовават:
Важно е да знаем!
Да не изхвърляме отпадъците, събрани от почистването на тавани, мазета, общи части на сгради в контейнерите за битови отпадъци и разделно събиране на отпадъци от опаковки.
Събраните от почистването отпадъци се поставят в чували до контейнери за битов отпадък.
Да не изхвърляме строителни отпадъци от ремонтни дейности или строителни площадки в контейнери за битови отпадъци и разделно събиране на отпадъци от опаковки.
Да не изхвърляме опасни отпадъци в контейнери за битови отпадъци и разделно събиране на отпадъци от опаковки.
Да не изхвърляме излязло от употреба електрическо и електронно оборудване в контейнери за битови отпадъци и разделно събиране на отпадъци от опаковки.
Да не кастрим, режем, премахваме клони на дървета и храсти без разрешително от Общинска администрация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: