И в Плевен почетоха паметта на жертвите на тоталитарния режим

01.02.2020 17:33

На 1 февруари общински съветници от групата на МК „Демократична България – Обединение“ (СДС и БЗНС) в Плевен, членове на партиите от Местната коалиция и симпатизанти почетоха паметта на жертвите на тоталитарния режим. Бе отслужена панихида от отец Любен за загиналите и репресираните и положени цветя пред паметника в гаровата градинка на площад „Иван Миндиликов“.


Тук сме, за да припомним, че това е една черна дата за България и за света. Припомнянето на историята води до това тя да не се повтаря. За съжаление, живеем в сложно време, в което всякакви национализми и популизми, за съжаление и в България, се опитват да формулират идеи и концепции, и да осъществяват практики, които много се доближават до тези практики, които направиха така, че в България бяха избити десетки хиляди и стотици хиляди бяха репресирани. Това коментира след събитието пред журналисти Найден Зеленогорски.


Според него, трябва постоянно да бием камбаната, защото България – демократична държава в Европейския съюз, започва да прилага практики, които са скарани с нормалната и модерна европейска демокрация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: