На чаша билков чай с билките на баба в село Асеновци

31.01.2020 14:12

В сезона на грипа по покана на Денка Рачева, учител в ЦДГ „Слънце” с.Асеновци, дамите от клуб „Сръчни ръце” при НЧ „Съзнание 1894” посетиха днес детската градина.

Петранка Стефанова, секретар на читалището, разказа на децата кога се берат билките, как се съхраняват, за какви болести се използват и им донесе албум с картинки на билките в България. Елка Бакалова, Стефка Николаева  донесоха билки от къщи, а най- възрастната баба Стефана Томова донесе над 30 вида билки, пакетирани и надписани.

Децата имаха възможност да ги докоснат, помиришат и се наслаждават на аромата им. Те разказаха на бабите какво знаят за билките с помощта на техните учителки Денка Рачева и Розалия Трифонова. Всички заедно се насладиха на приготвения топъл билков чай от персонала на детската градина и биксвитка към него.

Благодарим на учителките от ЦДГ „Слънце” за поканата, на бабите за чудесните билки и на децата, които бяха толкова добри и любопитни да узнаят повече за билките и чайовете, приготвени от тях!, казват от Читалището.

Дамите от клуб „Сръчни ръце” при НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци обещаха на децата, че на 24 юни- Еньовден, отново ще ги посетят, но с пресни билки и Еньов венец, през който ще минат всички деца, за да са здрави през цялата година.

Снимки: Петранка Стефанова, секретар на НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: