Бъдещи първокласници на ДГ „Калина“ – Плевен гостуваха в ОУ “Св.Климент Охридски“

30.01.2020 17:15

За по-лесна адаптация по пътя от детската градина към училище днес децата от четвърта „А“ група „Мечо Пух“ при ДГ „Калина“ – Плевен плахо, но с любопитство прекрачиха прага на ОУ “Св.Климент Охридски“, където им предстои да прекарат следващите години.
Бъдещите първокласници се сблъскват с различни мисли и чувства по отношение на постъпването в училище, казват от детската градина. При повечето деца преобладават радостта и любопитството. Като при всички големи промени при някои деца се усещат в по-голяма или в по-малка степен тревога и несигурност, тъй като при прехода от детската градина към училище има за преодоляване няколко важни задачи в развитието: да се сбогуваш с някои деца и с възрастните в детската градина и да изградиш нови взаимоотношения в училище; да боравиш с променените очаквания, които се поставят към един ученик; да свикнеш с ново пространство и дневния режим на училището; да се научиш да четеш, пишеш и смяташ.


Пред училището децата бяха посрещнати от учителя Зорница Маринова, която им показа класните стаи на големите ученици, игротеката към училището, изработените макети и рисунки от по-големите каки и батковци, къта за четене във фоаето. Малчуганите през цялото време задаваха въпроси, на които получиха обоснован отговор.
Особено вълнуваща бе срещата на децата с директора на училището г-жа Петракиева, която им разказа какви отговорности им предстоят като бъдещи ученици.
Учениците от 4 клас ги поздравиха с драматизация на приказка, а първокласниците с песни. Най-интересното за децата се оказа сядането зад чиновете, разглеждането на буквара , разпознаването на буквите които гордо ги гледаха от стената.


Децата благодариха на г-жа Маринова като подариха за библиотечният кът на училището книгата „Книга за Левски“ с уговорката, че през следващата учебна година ще четат заедно. Посещението завърши с благодарности и снимка за спомен.

Снимки: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: