200 кг насипен тютюн открити в автомобила на мъж от село Новачене

29.01.2020 14:31

200 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол са иззети при проверка на лек автомобил, извършена вчера в хода на специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от РУ-Търговище.

При извършена на същия ден около 11 ч от служители на РУ-Търговище полицейска проверка на път I-4/София-Варна/ в община Търговище – до разклона за с. Васил Левски, на лек автомобил „Сеат Алхамбра“ със софийска регистрация е установено, че водачът й – 64-годишен мъж от с. Новачене, община Никопол, област Плевен, държи в автомобила  200 килограма ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон. Тютюнът е бил в различни разфасовки с тегло от 1 до 10 кг. Иззет е от разследващите органи по съответния надлежен ред,информират от Пресцентъра на ОДМВР-Търговище.

Водачът е задържан в РУ-Търговище, по случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. Действията по разследването се осъществяват под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: