Плевен става столица на пчеларството от 6 до 9 февруари!

29.01.2020 14:09

18-ото Международно изложение-договаряне „Пчеларство“ – Плевен 2020 ще се проведе от 6 до 9 февруари в Мания Тауър. То ще протече под патронажа на Министерството на земеделието, горите и храните и областния управител Мирослав Петров.

Официалното откриване на събитието, което превръща Плевен за няколко дни в столица на пчеларството, ще е на 6 февруари, четвъртък от 10 часа. Това бе обявено днес на предварителна пресконференция в Областна администрация по повод предстоящото изложение.

Участие в тазгодишния форум са заявили над 130 фирми от над 20 държави. Отново в съпътстващата програма са предвидени лекции на чуждестранни и български експерти, ще бъдат представени различни пчелни продукти и т.н.

Неделята, 9 февруари, по традиция е оставена за обявяване на наградите на отличените пчелари.

От 11 часа ще се проведе официално награждаване на децата, отличени в конкурса „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие“ и на отличените във фотоконкурса на пчеларска тематика.

От 12 часа ще започне връчването на наградите на участниците в изложението. Ще бъде присъден и приз „Най-проспериращ млад пчелар на България  през 2019г.“ съвместно с фондация „Еврика“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: