Арест за почерпен шофьор, избягал след катастрофа в село Бъркач

27.01.2020 9:40

На 25 януари 2020 година в 03.02 часа в полицията е получен сигнал за възникнало ПТП в село Бъркач, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Незабавно на мястото на инцидента са изпратени полицейски служители, които са установили лек автомобил „Мазда 6“, с ползвател 39-годишен. Другият участник е напуснал  местопроизшествието.

При обход в село Садовец е установен лек автомобил „Фолксваген Поло“ без водач, с видими следи от побитости по купето. При извършената справка е изяснено, че ползвател и извършител на ПТП е 34-годишен от Садовец. Той е дошъл в 05,00 часа в РУ – Долни Дъбник и е направил пълни самопризнания за извършеното деяние. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК. Алкотестът е отчел концентрация 1,35 промила в издишания от водача въздух. Той е отказал да даде кръвна проба, като признава показанията на уреда.

Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: