Откраднаха кутия с дарения за Сузи, парите са нужни за контролен преглед в Турция

22.01.2020 9:52

С лоша новина е започнал днешният ден за Бреза Иванова, майката на Сузан Мехмедова, която премина през тежко изпитание – операция в Турция за отстраняване на тумор в мозъка. Една от дарителските кутии за набиране на средства за продължаване лечението на детето е била открадната. Тя се е намирала в заведението за дюнери до Дом на книгата и е стояла там от месец, но събраната сума не е била отчетена все още, научихме от Бреза Иванова. Тя сподели, че наскоро е прибрала няколко дарителски кутии, тъй като се е опасявала, че е възможно да бъдат откраднати.

Ще припомним, че за втори път крадци посягат на кутия за дарения за Сузи. Миналата година, когато се набираха средства за операцията на момичеро, една кутия бе задигната от плевенски ресторант.

Сега Сузи отново се нуждае от средства, за да може да замине на контролен преглед в Истанбул. Нужната сума, която трябва да се събере, е 3000 евро, с които семейството на Сузи не разполага.

Ще припомним, че 13-годишнта Сузи бе с диагноза тумор на главния мозък и се наложи да й бъде направена операция в клиника „Коч” в Истанбул. Тя се състоя на 27 септември миналата година.

За да се стигне до операцията бяха нужни 25 000 евро, които семейството на Сузи успя да събере чрез дарителска кампания, в която се включиха много плевенчани, ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен, където учи детето, средства бяха отпуснати и от Общинския съвет. Освен това в града на много места бяха поставени дарителски кутии, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за Сузи. Така за няколко месеца нужната сума бе събрана.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: