Над 100 кг тютюн без акцизен бандерол иззети при полицейски проверки в Плевенско

22.01.2020 9:01

Плевенските полицаи иззеха 114 кг тютюн без акцизен бандерол, информират от Пресцентъра на ОДМВР. Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, специализирани полицейски сили и Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен вчера около 09:30 часа са извършили проверка в частен дом в село Буковлък. Имотът е обитаван от 51-годишен. Намерени и иззети са осем полиетиленови чувала, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 80 кг. Предстоят експертизи на иззетото количество суха маса. 51-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК.
На 21 януари 2020 година около 17.15 часа на първокласен път – 3 в посока на движение към град София екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен спира за проверка лек автомобил „Ауди А4″. Установена е самоличността на водача – 27-годишен от село Септемврийци, област Монтана и на пътника – 56-годишен от село Дондуково, област Монтана. В багажното отделение са открити три полиетиленови чувала, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 30,500 кг. Листната маса е иззета с протокол за претърсване и изземване. Предстоят експертизи. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
3.500 килограма тютюн без бандерол са иззели и служители на Второ РУ – Плевен. На 21 януари 2020 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за недопускане  разпространението на  акцизни стоки без бандерол. За времето от 7 часа до 19 часа на територията на кооперативен пазар в града служители на Второ РУ – Плевен са извършили проверки. На улица „Александър Батенберг“ на тротоара зад контейнери за отпадъци са намерили полиетиленов плик с тегло 3.500 кг /три килограма и петстотин грама/ суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн. Предстои назначаване на експертизи на иззетото количество. За намерено е съставен констативен протокол. По случая продължава работата полицейски инспектор. Проверките ще продължат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: