Бабинден празнуваха в село Асеновци

22.01.2020 10:09

На 21 януари 2020 год.по традиция в НЧ „Съзнание 1894” за поредна година се празнува „Бабин ден”. Някога бабите, които помагали при раждането на дете, били дълбоко уважавани от народа.И така било редно според народните представи за морал. Днес, ние почитаме и уважаваме акушерките и  докторите, които помагат да се появи на бял свят едно мъничко същество, което ще се превърне утре в голям човек.

„Честит да е празникът на всички жени, изпитали истинската радост да станат майки! Честит празник на бабите, без чиято помощ не можем! Нека е честит празника и тези, на които тепърва им предстои да станат баби!Огромно благодаря на медицинските работници, които израждат децата ни и в този ден ние поднасяме уважението и почитта си към всички тях!”- с тези думи секретаря на читалището Петранка Стефанова  поздрави всички присъстващи в деня на родилната помощ.

Празникът премина с много веселие и хумор, танци и закачки, както и томбола.Самодейките от ЖФГ „Осъмски ритми” Блага Илиева, Митка Стеханова и Елка Бакалова пресъздадоха обичая „Раждане по жътва; Тодорка Илиева и Вецка Стефанова изпълниха музикална хумористична пантомима; Елена Колчева и Стефка Николаева поздравиха всички с хумористични стихове и песни.Всички заедно си пожелаха да е честита и спорна 2020 година, да има повече деца, да се чува повече детски смях и да има повече усмихнати майки и бащи, баби и дядовци в село Асеновци!

Снимки и информация: Петранка Стефанова, секретар на НЧ „Съзнание 1894” – с.Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: