Момченце е бебе на 2020 година в община Левски

21.01.2020 14:38

По традиция на 21 януари – Бабинден и Ден на родилната помощ, Община Левски с тържество в Родилно отделение на  МБАЛ честити празника на акушерките и акушер–гинеколозите и обявява бебе на годината. Благодари на хората в бяло, които имат привилегията и отговорността да посрещат и се грижат за всеки нов  живот поел своите първи глътки въздух в отделението.

Антъни Ивелинов Иванов, който се е родил на 17 януари в Родилното отделение на болницата беше обявен за бебе на годината. Той е втора рожба на Жана и Ивелин Иванови от град Левски, които имат момиченце – Мариам на година и шест месеца.

По стара българска традиция, с окичено със здравец котле, младата майка поля на завеждащия отделението д-р Ангел Петков за ритуалното измиване на ръцете.

Зам.-кметът на Община Левски –инж.Кольо Домеников поздрави всички за празника и прочете поздравителен адрес от кмета на общината Любка Александрова.

„Честита рожбата  Антъни! Да расте силен, умен и добър, весел и щастлив. Отгледайте го с много любов, научете го да обича, да вярва в доброто и себе си за да постигне най-смелите си мечти.”, бяха пожеланията.

Младото семейство получи и парична награда и подаръци от Общината. Цветя и подаръци имаше и за акушер –гинеколозите в отделението.

Децата от група „Ежко Бежко”на ДГ „Локомотив” и техните учителки поздравиха всички с вълнуващ музикално –поетичен спектакъл.

Завеждащият д-р Ангел Петков поздрави екипа на отделението, с който работи успешно, майките и бабите за хубавия български празник. Болницата е в едно стабилизирано състояние, отделението разполага  високо квалифицирани специалисти и оборудване и за това специално благодари на управителя на болницата Евгения Иванова, на кмета на общината Любка Александрова и кметското управление за разбирането и за помощта, която оказват за решаване на проблемите.

От началото на годината до днес в отделението са родени пет бебенца, но и на Бабинден очакват раждане. През 2019 г. в родилното отделение са проплакали 72 бебета.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: