В УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен празнуват Бабинден /снимки/

21.01.2020 13:15


По традиция на 21 януари АГ комплексът в УМБАЛ “ Д-р Георги Странски“ – Плевен празнува Бабинден – Ден на родилната помощ. За това информират от Пресцентъра на лечебното заведение.

Специални гости на събитието бяха областният управител на Плевен Мирослав Петров, народният представител и член на Здравната комисия в Парламента д-р Калин Поповски, възрастни, вече пенсионирани акушерки, техни най- млади колежки – студентки от МУ. Директорът на болницата доц.д-р Цветан Луканов, дм поздрави всички и им благодари за търпението и професионализма, които всички от АГ комплекса полагат всеки ден. За гостите имаше специална почерпка, а за доброто настроение се погрижиха с народни песни и танци ученици от НУ „Христо Ботев“ – Плевен.

За да се спазят традициите най-младата акушерка Теодора Григорова изми ръцете на по-възрастна колежка – старша акушерка Жени Божинова, която получи кошница с цветя от областния управител Мирослав Петров. Поздравления изказаха и началникът на Родилното д-р Михаил Цветков, който поясни, че само от началото на годината вече има родени 75 деца. Началникът на Неонатологията доц.д-р Виктория Атанасова пожела на всички здрави деца. Д-р Поповски каза в поздравлението си, че няма по-съвършен звук в човешката природа от този на плачещото бебе и пожела на всички много успехи.

Снимки: УМБАЛ – Плевен и Пресцентър, Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: