В ДГ „Калина“ проведоха беседа за профилактичното предпазване от грипни заболявания

20.01.2020 16:23

Във връзка с профилактичното предпазване от грипни заболявания децата от подготвителна група „Мечо Пух“ при Д Г „Калина“ – Плевен с директор Жоржетина Атанасова проведоха разговор – беседа с медицинския специалист към детската градина Златина Гацинска.
От разговора децата осъзнаха диференцирани представи за болест; сравняваха състояние на здраве и болест; формираха умение за здравословно поведение – облекло, хигиена, движение, храна, сън; мотивираха се с желание и готовност да спазват здравословни правила в детската градина и в дома; как да помагат и съдействат за бързото си оздравяване при нужда.
Децата направиха разлика между ролеви- в ролята на болен и медицински специалист, както и реални взаимоотношения- дете бе прегледано от г-жа Гацинска. Тя подари на всяко дете маска за предпазване от контакт с болни и шпатола за преглед на гърлото. Децата благодариха и подариха сърчице на което бяха написали сами своите имена и сърчице на което със семиотичен знак изразиха уважение към нейния труд – усмивка, цвете, слънце, дете, сърчице.
Педагогическият екип на групата изказва благодарност на медицинските специалисти Златина Гацинска и Мая Димитрова, които ежедневно се грижат за децата в детска градина“Калина“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: