И министър Каракачанов ще участва в официалното откриване на ВВВУ „Георги Бенковски“

18.01.2020 17:01

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев ще участват в официалното откриване на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия в понеделник, 20 януари. За това информират от Пресцентъра на Министерство на отбраната.  Както вече съобщихме на церемонията е поканен и ще присъства президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев.

Тържественият ритуал за откриването на най-новото висше военно училище ще започне на 20 януари в 11.00 ч. На личния състав ще бъде връчено бойното знаме на училището, което бе осветено на 17 януари.

От 20 януари започва и подаването на документи за ранен и за редовен прием на курсанти във ВВВУ „Георги Бенковски“ за учебната 2020/2021 година.

***
Решението за откриване на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ бе взето от Народното събрание на 18 април 2019 г. и влезе в сила на 1 януари 2020 г. От същата дата с президентски указ за началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ бе назначен бригаден генерал Юлиян Радойски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: