145 деца от Плевен участват в Националната програма „Научи се да караш ски“

17.01.2020 17:22

За шеста поредна година на ски зона Беклемето се провежда националната програма „Научи се да караш ски“. Българската федерация по ски за дванайста  година успешно реализира проекта в цялата страна заедно с Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката.

Тази година за втори път взеха участие и 100 деца от гр. Троян, 50 деца ще се обучават в алпийски ски и 50 в ски бягане. Децата от Плевен ще бъдат 145 от училищата НУ „Христо Ботев“, ОУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Св. Климент Охридски“, те ще се обучават в алпийски ски. Програмата е изцяло безплатна и нейната цел е да докосне до бялата магия на зимните спортове колкото се може повече малчугани.

Обучението се провежда в четири последователни дни и включва транспорт, застраховка,обяд,ски оборудване и четири часа обучение с квалифицирани ски учители от ски училище СИМА. Последния ден от обучението се провежда състезание за определяне на участниците във финала на ски зоната.И тази година всички участници завършили успешно програмата ще получат диплом от БФС, талони за отстъпка на ски зона Беклеметои други награди осигурени от ски училище СИМА и училища ЕВРОПА гр. Плевен. Победителите от финала на ски зоната ще бъдат наградени със ски лагер на к.к.Банско.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: