Люлка за деца със специални нужди бе монтирана в Градската градина на Плевен /снимки/

17.01.2020 14:57

Днес в Градската градина на фитнес площадката срещу Арт център – Плевен бе монтирана люлка за деца със специални нужди. Съоръжението е дарение от Слави Трифонов и екипа му, които подкрепиха инициираната от Анна Йончева кампания „Да играем заедно” за набиране средства за закупуване и монтиране на люлка, пригодена за деца в инвалидни колички.

По волята на дарителя Община Плевен осигури място на площадката с ударопоглъщаща настилка за монтиране на специализираната люлка.

Монтажът започна по обяд като присъстваха Анна Йончева, Миглена Цанова, координатор на кампанията в Плевен, Георги Пейков, производител на съоръжението, инж. Георги Попов, инспектор  по безопасност на площадки за игра на закрито и открито. Всички те изказаха задоволството си от бързата реакция на Общината в лицето на кмета Георг Спартански и за това, че в кратки срокове са придвижени всички документи и днес вече люлката бе монтирана.

На мястото дойдоха и двама от зам.-кметове на Плевен Стефан Милев и Милен Яков, за да поздравят инициаторите на кампанията.

Анна Йончева, която е майка на две деца без увреждания, обясни, че проектът й е изцяло личен и е провокиран от неприятна случка – на детска площадка момче се опитва да убеди дъщеря й да не играе с дете в инвалидна количка. „Децата с увреждания все още са невидими за голяма част от хората у нас. Целта ми беше чрез това съоръжение да помогна на децата в колички да се приобщят, а на останалите – да свикнат с „различните” деца и да не ги игнорират. Всички са еднакви и на детската площадка трябва да има място и забавления за всички”, каза младата жена.

„Благодаря от сърце на Община Плевен и прекрасните професионалисти и хора, които работят тук, за разбирането, съпричастността, за бързата и адекватна намеса да се организира поставянето на люлката. Те се съобразиха изцяло с желанието ни съоръжението да е на оживено място, да е леснодостъпно, както и да има безопасна ударопоглъщаща настилка”, каза още Анна Йончева. Тя отправи и апел към посетителите на площадката специализираното съоръжение да бъде опазено здраво.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: