Първи фестивал за стари градски песни „Спартак Бутански“ ще се проведе в Кнежа

14.01.2020 8:47

Община Кнежа дава начало на едно ново събитие – Първи фестивал за стари градски песни „Спартак Бутански“. Фестивалът се организира в чест на големия композитор и поет Спартак Бутански.
На 31 януари се навършват точно 100 години от неговото рождение. По този повод, както и с цел популяризиране на прекрасното му творчество, Община Кнежа ще събере вокални групи от близо и далеч на 31.01.2020 г. /петък/ от 10:00 часа в сградата на НЧ „Борба-1896“.
Освен възможността да се докоснат до творчеството на Спартак Бутански, във фоайето на НЧ „Борба 1896“ участници и посетители на фествиала ще намерят изложени негови лични вещи, предоставени от Общински исторически музей Кнежа. Изложбата ще бъде на разположение през целия фестивален ден.
„Каня всички Вас да си припомним заедно творби като „Тая чаровница, любовта“, „През живота с песен“, „Славим подвига ви“ и още много други на талантливия композитор и почетен гражданин на Кнежа – Спартак Бутански!“, казва кметът Илийчо Лачовски.
Повече информация относно регламента и заявките за участие може да получите на тел: 09109/ 35 65 или на е-mail: [email protected].

#тагове:

НАЙ-НОВИ: