Арест за 22-годишен в Червен бряг, в дома му са открити наркотици и боеприпаси

14.01.2020 9:19

На 13 януари 2020 година за времето от 20.00 часа до 22.00 часа в Червен бряг е проведена специализирана операция по линия „Наркотици“ под ръководството на наблюдаващ прокурор при РП – Плевен. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В акцията са участвали служители от сектор „ПКП“ при ОДМВР – Плевен и служители на РУ – Червен бряг. Проведени са процесуално-следствени действия в дома на 22-годишен в града. Открити са общо 8 броя топчета с неправилна форма, всяко от които съдържащо по 10 топчета с неправилна форма, съдържащи жълто прахообразно вещество. По данни на младежа веществото е метамфетамин. Намерени са и 12 броя боеприпаса /ловни патрони/ за гладкоцевно оръжие – 12 калибър, които не са съхранявани според  изискванията на ЗВВОБПИ.

Притежателят на наркотика и боеприпасите  е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Назначена е физико химическа експертиза. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал. 1, т. 1 от НК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: