Плевенско читалище с писмо до Общинския съвет, информира за належащ ремонт

13.01.2020 15:19

 

С писмо до председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев настоятелството на НЧ „Извор – 1959″ в Плевен заявява искане в Бюджет 2020 на Общината да бъдат предвидени средства за ремонт на покрива на читалищната сграда. Причината е лошо състояние на конструкцията, което според настоятелството налага предприемане на съответните спешни мерки, съобщават от Пресцентъра на местния парламент.

„Всяка година със собствени средства се извършват частични ремонти на покрива на сградата на НЧ „Извор-1959″, която е общинска собственост. Но резултатите като цяло са незадоволителни. Специалисти от Община Плевен и строителни фирми, направили оглед на покрива, заключиха, че той се нуждае от неотложен основен ремонт“, се казва в писмото до председателя Мартин Митев. В текста се посочва още, че сградата на читалището е построена през 1959 г. и от дългогодишната експлоатация значителна част от покривните елементи са деформирани и счупени. Това е причина за периодични наводнения, загниване на дървената конструкция, падане на мазилка от таваните, надигане на паркета и унищожаване на читалищно имущество. „Обшивките от поцинкованата ламарина, водосточните тръби и улуци също са силно корозирани, като части от тях дори липсват. При по-силни валежи се наводнява и електрическата инсталация и така се създава опасност от предизвикване на пожар. Всички гореизложени факти налагат неотложен ремонт на покрива на читалището. Ако не се предприемат съответните спешни мерки може да се стигне и до сериозно увреждане на сградата“, информират от читалището. Оттам посочват също, че служители на отдел „Строителство“ при Община Плевен са извършили оглед на покривната конструкция и са установили неотложната нужда от ремонт. Изготвената количествено-стойностна сметка е за 33 365,86 лв., като същата е приложена към преписката, внесена до местния парламент.

Писмото НЧ „Извор – 1959″ – гр.Плевен, предстои да бъде разгледано този месец в три от постоянните комисии в Общинския съвет – ПК по „Бюджет и финансова политика”, ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ и ПК по „Образователна политика и читалищна дейност“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: