Данаил Вълов оставил 2 милиона задължения на Община Червен бряг

10.01.2020 13:59

2 070 000 лева неразплатени задължения за 2019 година е оставил на Община Червен бряг  бившият кмет Данаил Вълов, установи новото ръководство на Общината.

От тях около 600 000 лева са за новоизградения закрит пазар в центъра на града. Около 550 000 лева се дължат на фирмата, която се грижи за чистотата, и на  регионалното депо за отпадъци – град Луковит.

В последната година от управлението на Вълов – от юни до ноември 2019 г., не са плащани  осигуровки на работещите по служебно и трудово правоотношение в администрацията и дейностите към нея.

Има просрочени сметки за ток и телефон.

Поемани са ангажименти за разходи без тяхното обезпечение. Отклонявани са средства за делегирани от държавата дейности (предвидени за образование и социални дейности) и с тях са извършвани разходи, които не са били предвиждани.

Кметът Вълов е сключвал разточителни граждански договори, като един от най-фрапиращите е за нощно поливане на тревното покритие на футболния стадион в града, на който играе местният „Партизан“.

В навечерието на изборите Вълов е оставил играчите без заплати и отборът беше пред разпад. Момчетата имаха да получават 2 заплати и 5-6 премии. Благодарение на спешните мерки на новия кмет Цветан Костадинов отборът бе спасен. Той е категоричен, че парите на хората в Червен бряг са се харчели неефективно и обеща нов модел на управление на Общината и разпределяне на бюджета.

„Моят подход е – оптимизиране на разходите и ефективно харчене на бюджета, за да може Общината да извършва всичко това, което искат гражданите – кандидатстване по проекти, оправяне на инфраструктурата, качествено образование и здравеопазване, чистота, културни дейности, спорт“, заяви новият кмет Цветан Костадинов.

Благодарение на мерките, които взе Костадинов и неговият екип, само в рамките на няколко седмици задълженията бяха стопени с над половин милион лева и Общината приключи годината с дефицит 1.5 милиона.

Информация: ПП ГЕРБ – Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: