Автобусните превозвачи излизат на протест и в община Плевен

08.01.2020 15:04

Браншовото сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен  изпрати писмо до кмета на Община Плевен Георг Спартански, с което го уведомява за намерението си да предприеме протестни действия, информират от Пресцентра на местната упарава. „От 00.01 ч. на 13.01.2020 г. в знак на протест ще бъде преустановен общественият превоз на пътници по редовните автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми, обслужвани от членовете на БСАПОП”, се казва в текста на писмото.

Протестите ще продължат до решаване на поставените от превозвачите проблеми: инкриминиране на нерегламентирания превоз на пътници и създаване на единен орган за контрол; намаляване размера на тол-таксите и обхвата на системата; справедливо разпределение на средствата за субсидиране и компенсиране на превозите; осигуряване на достъп до европейско финансиране и законодателни промени в ЗАП, Наредба № 2 от 15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси и Наредба за условията и реда за предоставяне на средства за компенсиране на намалените приходи от прилагането на цени за обществени пътнически превози по автомобилния транспорт, предвидени в нормативните актове за определени категории пътници, за субсидиране на обществени пътнически превози по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони и за издаване на превозни документи за извършване на превозите.

От Конфедерацията на автобусните превозвачи уведомяват и че ще бъдат преустановени всички курсове, тръгващи от София към съответните дестинации, както и международните превози.

????????????????????????????

#тагове:

НАЙ-НОВИ: