Започна учебната година във ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия

07.01.2020 11:47

С тържествен строй днес във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” – гр. Долна Митрополия бе поставено началото на учебната дейност за 2020 год.

В своето обръщение към личния състав на авиобазата началникът на щаба полковник Ивайло Пешаков отчете постиженията през изминалата година и изказа признателност за постигнатите резултати.

Приоритетите през настоящата година ще бъдат насочени към разширяване на спектъра от подготовки на летателния и инструкторски състав, и повишаване качеството на летателното обучение на курсантите-летци от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” посредством съвременната технологична система на новия симулатор на самолет „Pilatus” РС-9М.

Отговорностите, които стоят пред „Центъра за подготовка и обучение” са провеждане на висококачествен учебен процес за придобиване на военно-отчетна специалност и професионална квалификация на сержанти и войници от формированията на ВВС.

В изпълнение на третата мисия на Въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време” авиобазата ще продължи да поддържа в постоянна готовност 4 формирования за оказване на помощ на населението при бедствия, аварии, действие при зимни условия, разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси.

В заключение полковник Пешаков изказа своята лична и на командването увереност, че „всички ние с обединени усилия ще продължим достойно, с високо чувство на отговорност и професионализъм да изпълняваме поставените ни от Командването на ВВС задачи”.

Снимки и информация: ВВУБ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

#тагове:

НАЙ-НОВИ: