Полицейска гонка и стрелба в Кнежа заради почерпен 15-годишен шофьор

06.01.2020 11:02

На 5 януари 2020 година около 01,00 часа в град Кнежа на улица „Филип Тотю“ служители на автопатрул подават светлинен и звуков сигнал за спиране на водач на лек автомобил „Ауди А 6“, съобщават от Пресцентра на ОДМВР-Плевен. Шофьорът не се подчинява на подадения му сигнал и продължава движението си. Той е последван и около 01,25 часа на улица „Дунав“ в града лекият автомобил „Ауди“ спира и изчаква полицейските служители. В момента, в който го доближават, форсира двигателя и потегля.

С цел преустановяване на дръзките действия на нарушителя полицейски служител произвежда два изстрела със стоп патрони със служебен пистолет. Единият от изстрелите е в безопасна посока, а другият към задна броня под заден капак на лекия автомобил. Няма пострадали лица.

Около 01,30 часа на улица „23 септември“ водачът на „Ауди“ спира. При разпореждане от полицейските служители да излезе от автомобила той отказва. При опит да бъде изведен, той оказва съпротива, дърпайки се и непозволявайки да му се поставят белезници. След задържането му, отказва да се представи.

В хода на извършената проверка е установена самоличността му – 15-годишен местен жител. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Проба с техническо средство е показала, че е зад волана с 1,26 промила. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК и за престъпление по чл. 325, ал. 3 от НК. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ Кнежа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: