Арести в Плевен след проверки за наркотици

06.01.2020 11:05

На 3 януари 2020 година за времето от 10.00 часа до 14.00 часа е проведена специализирана операция по линия „Наркотици“ под ръководството на наблюдаващ прокурор от РП – Плевен с участието на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР-Плевен. В хода на операцията е извършено претърсване в питейно заведение в Плевен и на частен адрес в ж.к. „Дружба“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В хода на проверката и при извършения личен обиск на 32-годишния обитател на жилището и ползвател на заведението, е открито прозрачно самозалепващо пликче с размери 5/7см., съдържащо бяло кристалообразно вещество. В мъжка чантичка зад бара на заведението е намерено прозрачно самозалепващо пликче с размери 5/7см ,съдържащо шест сини на цвят таблетки с елипсовидна форма. Открита и иззета е електронна везна. 32-годишният е задържан за срок до 24 часа. Назначена е физико-химическа експертиза на иззетите вещества. По случая продължава работа разследващ полицай. Уведомена е прокуратурата.

На 6 януари 2020 година в Първо РУ – Плевен е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. На същата дата около 01.40 часа в областния град на кръстовище, образувано от улица „Гренадирска“ и булевард „Димитър Попов“ е проверен „Мерцедес Ц 200“.  Лекият автомобил е управляван от 32-годишен, а в него пътували 26-годишен, 21-годишен и 25-годишен, и четиримата от Кнежа. При извършена проверка до предна дясна седалка е намерено прозрачно пликче с размери 4 х 5 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Веществото е иззето и предстои назначаване на химическа експертиза. Водачът и 26-годишен пътник са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: