Кът за кърмене и повиване на бебета вече имат плевенските майки

05.01.2020 16:16

Специално обособен кът за кърмене и повиване на бебета вече е създаден в Благотворителния магазин на фондация „Чудесата на децата“. За това ни информира Миглена Цанова, управител на Фондацията.

Идеята е съвместна с Ла Лече Лига в Плевен – доброволческа организацията, която подкрепя и насърчава кърменето. В къта на майките ще се предлагат безплатни брошури за кърменето, които бъдещи и настоящи родители ще могат да получат.

Фондация „Чудесата на децата“ от своя страна ще подкрепи дейността на Ла Лече Лига – Плевен, тъй като на национално и регионално ниво организацията се самоиздържа и се поддържа от доброволци. „В благотворителния ни магазин плевенчани ще могат да намерят специални артикули, средствата от които ще бъдат предоставени на Ла Лече Лига – Плевен. При нас за цял месец, за първи път в Плевен и за първи път през тази година ще гостува изложба с картини, посветени на кърменето. Изложбата е част от проект „Кърмене през поколенията – традиции, настояще, бъдеще на майка“ и е инициатива на майка от Плевен и консултант по кърмене – Мария Кънева“, разказва Миглена Цанова.

Майките могат да посещават къта в магазина в работни дни от 10 до 19 часа, а в неделя на разположение е доброволецот Фондацията. Благотворителният магазин се намира в Макси център, етаж 2.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: