Юбилейни награди получиха плевенски архитекти

23.12.2019 8:55

Седем плевенски архитекта, членове на регионалната колегия на Камарата на архитектите в България, трима от които и на местното Дружеството на Съюза на архитектите в България бяха отличени на изискано коледно парти на плевенската архитектурна колегия за юбилейните си годишнини. Тържеството се състоя на 20 декемврив „Десизо Монни Ексклузив Клуб“.

За активната творческа дейност грамоти и стилни подаръци получиха за 70-та си годишнина- съавторът на плевенската панорама „Плевенска епопея 1877“ арх. Иво Петров, за 60-та си годишнина директорът на дирекция Устройство на територията“ в община Плевен арх. Мариана Исусова – Кучева, арх. Олга Илиева – бивш главен архитект на община Червен бряг, арх. Румен Шекеров, арх. Татяна Маркишка, и арх. Теодор Димитров, чиито имена се свързват с множество проекти, сред които жилищни, в сферата на здравеопазването,производствени. Връчи им ги председателят на регионалната колегия в Плевен на Камарата на архитектите в България и на местното Дружеството на Съюза на архитектите в България арх. Емил Дечев, който лично ги поздрави.

Статуетка „Златен капител“ и грамота получи за своята 80-годишнина видният плевенски архитект Иван Стефанов, дългогодишен член на САБ и КАБ.

Специални гости на вечерта бяха регионалните търговски представители на фирмите:„Баумит България“ – Цветан Лалов, „Кнауф България“– Виктория Антонова и „Велукс България“ – Калоян Мишев, които връчиха фирмени подаръци на юбилярите.

За 70-та си годишнина създателят на едно от най-големите към момента в страната архитектурни бюра – архитектурно бюро „Иво Петров архитекти“ арх. Иво Петров получи грамота за специален принос в изграждането на знакови сгради през годините от Национален конкурс Сграда на годината. Връчи му я от името на ГРАДЪТ Медиа Груп Силвия Златкова, дългогодишен кореспондент и регионален представител на специализираната медия за Северна България.

В осемнайсетото издание на Национален конкурс Сграда на годината  през 2019 г. архитектурно бюро „Иво Петров архитекти“ спечели три награди в различни категории: за логистична сграда на годината: „Логистичен център на ЮСК“ в Икономическа зона София-Божурищеспециална награда за логистичен център: Логистичен център „СЕГ Кривина“;в категория „Социална инфраструктура“ за „Парк Училище Британика“.

На коледното тържество специални отличия бяха връчени и на още двама плевенски призьори за участието им в наградени обекти от престижния национален конкурс. Първото отиде при инженер – конструктора Борислав Борисов, който има съществен принос при изпълнението на най-новата инвестиция в Плевен – „Десизо Монни Ексклузив Клуб“. Сградатаполучи специална награда за корпоративен спортно-развлекателен комплекс и регенерация на индустриална зона в категория „Социална инфраструктура“.Второто – при л. арх. Деница Денева – част от проектантския екип на ДЗЗД „ЦИЕС – ДММ Кърджали“, водещи партньори „ДММ- дизайн“ ЕООД и „Герганов проект“ ЕООД, арх. Светослав Герганов, които бяха удостоени с награда за реконструкция и реновация на средно училище „П.Р.Славейков“ в Кърджали. Те получиха стилни авторски творби на Ели Кочкова.

За доброто настроение на всички присъстващи допринесе и организираната празнична томбола с награди, която се разигра за специалната селекция от няколко акварела, дело на л. арх. Емил Радков и още две творби на Ели Кочкова.

Над 60 архитекта и техни приятели присъстваха на тържеството в елитния плевенски клуб. В навечерието на настъпващата 2020 г. всички те имаха възможност да видят специално подготвеното видео за изложбата „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона“, включваща реализирани сгради с обществена значимост, които видимо промениха града и региона през последните 20 години.

Ден преди това авторът на проекта Силвия Златкова, която е журналист и член на Съюза на българските журналисти получи годишната награда на СБЖ „Северно ехо“ за 2019 за проекта си „реВизията на Севера“.

Тази награда тя посвети на хората, които стоят зад 100-те показани в изложбата реализирани проекти – над 30 авторски колектива от Плевен и региона, над 20 авторски колектива от страната и водещи строителни фирми.

За настроението на вечерта допринесе и екслузивната атмосфера в клуба – най-свежата инвестиция на плевенската фирма „Димитров“.

„Десизо Монни Ексклузив Клуб“ бе отличен в престижния конкурс „Сграда на годината“ за това, че предоставя висококачествена среда за забавление, отдих и спорт Плевен. Създавайки нов градски оазис, Клубът насърчава регенерацията на индустриалната зона на града. Реализирният проект е дело на АиА Архитекти – арх. Ангел Захариев, арх. Асен Милев, арх. Николай Узунов. Интериорен дизайнер е Йордан Ганевски. Цялостното ландшафтно оформление на комплекса е на плевенските ландшафтни архитекти – членове на КАБ и САБ л.арх.Лидия Христова и на Христо Дянков.

Сградата и прилежащата среда са проектирани и реализирани с висока прецизност на детайла и качество на изпълнението, интегрирайки по блестящ начин архитектура, ландшафтен и интериорен дизайн.

Клуб Десизо Мони развива местната корпоративната култура до световно ниво и доказва, че е възможна реализацията на качествена архитектура в места извън столицата.

Спортно-развлекателният комплекс„Клуб Десизо Мони”, включва ресторант, открит бар, басейн, фитнес, спортни игрища и озеленени площи. Клубът е предназначен за работещите в производствено-административния комплекс „Десизо Монни” и външни посетители. Ситуиран е в източната промишлена зона на Плевен, в близост до новите производствени и административни сгради на компанията.

Проектът има за цел да създаде качествена среда за спорт, отдих и развлечение на служителите на компанията, както и на гражданите и гостите на град Плевен. Комплексът функционира като частен клуб по примера на елитните клубове в големите градове в Западна Европа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: