Плевен стана част от благотворителен симулативен турнир по спортен бридж

23.12.2019 7:45

На 21 декември в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен, Асеновград и Димитровград се състоя първият симулативен благотворителен турнир по спортен бридж. Идеята е на новото ръководство на ББФ, на която изпълнителен директор е плевенчанинът Клементин Николчев.

Във 7 града едновременно се изиграха 24 дона като се направиха класирания за отделните градове и общо за цялата страна. Общо 87 двойки се включиха в надпреварата. Турнирът бе без награди, а със събраните  средства от състезателите ще се подпомогне участието на младежкия национален отбор на Световното първенство през 2010 г.

В град Плевен в турнира се включиха 14 двойки от Плевен, Враца, Червен бряг и Белене.

Турнирът бе спечелен Светлин Антонов-Чавдар Андреев (Плевен), следвани от Емил Попов-Тома Томов (Плевен) и Валери Стоянов-Георги Петров (Червен бряг).

В генералното класиране за цялата страна първи са Стоян Николов-Христо Чавдаров (Асеновград), а двойката Светлин Антонов-Чавдар Андреев(Плевен) са четвърти. В челната десетка влязоха и двойката Любляна и Слави Алексиеви, които са десети.

Подобен, но много по-мащабен турнир ще се състои на 11 януари 2020 г. Той е организиран от Турската бридж федерация, която покани и българските си колеги. Турнирът ще е в памет  на българския бриджор Калин Каракехаьов. В него се очаква да се включат над 2000 състезатели от двете държави, а Плевен ще бъде един от градовете включени в тази проява.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: