Заредени с положителни емоции ученици и учители от ПГМЕТ – Плевен посрещат Коледа

22.12.2019 9:01

В навечерието на Бъдни вечер, Коледа и Нова година в ПГ по механоелектротехника – Плевен кипеше подготовка за празничното им отбелязване. С общи усилия на помощен персонал, учители и ученици бе обновено помещение, което от тук насетне ще бъде място за срещи, тържества и училищни мероприятия. Класните стаи се оживиха от коледни елхички и разноцветни светлинки, снежинки и весели джуджета. Фоайетата бяха украсени с големи празнични дръвчета и лъскави гирлянди. Тематични табла спираха минаващите ученици с интересни факти за предстоящите празници и обичаите, свързани с тяхното отбелязване, разказват от гимназията. Те бяха изработени от клуб „Артклуб колегия“ под ръководството на преподавателя Цветанка Манолова. Идея на клуба беше и подготовката и реализацията на Коледен благотворителен базар с ръчно изработени украшения от естествени материали и лакомства. Огромна подкрепа в подготовката оказа клуб „Театър в рими“ под ръководството на Наташа Басарова. Децата заедно украсиха залата за тържества и реализираха продажбите по време на базара. От гимназията благодарят на Емили Борисова от 11а, Кристиян Кристиянов Георгиев и Траян Тодоров от 10б, Теодора Христова и Теодора Николова от 8а.

За веселия и празничен край на последния за тази календарна година учебен ден театралният клуб на г-жа Басарова беше подготвил хумористичен скеч и интересна викторина, представени от Снежанка и нейните седем джуджета. Ученици и учители весело се надпреварваха да отговарят на забавните въпроси и тяхното усърдие беше награждавано с дребни подаръци и лакомства. Директорът на гимназията ни, инж. Цветелина Стойкова, благодари на всички присъстващи за успешната година и пожела здраве, късмет и много успехи през идващата. В края на тържеството заедно със заместник-директора, инж. Любка Тодорова, лично поднесоха на гостите малки подаръци.

Благотворителният базар приключи повече от успешно. Събраната сума надхвърли два пъти очакваната, с което доказахме, че доброто и човечността са във всеки един от нас, добавят от ПГМЕТ. За какво ще бъдат използвани парите от училището ще съобщят в началото на новата година.

Снимки: ПГМЕТ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: