85 години отпразнува днес Военен клуб – Плевен

19.12.2019 13:36

С тържествен концерт днес бе отбелязана 85-ата годишнина от откриването на Военен клуб – Плевен. Организатори на събитието са ИА “Военни клубове и военно-почивно дело”, Отдел „ТО-София”- Военен клуб – Плевен.

Тържеството се проведе в Театралния салон, а в началото началникът на Военния клуб Ралица Лазарова припомни историята около зараждането на идеята, строителството и откриването му. Вече 85 години Военен клуб – Плевен заема достойно място сред културните институти на града и областта с богата си и разнообразна дейност. Той съхранява своята уникалност като средище за военно-патриотично възпитание, за културно-художествени дейности и просвета, за социално включване и за разгръщане на творческия потенциал на поколения плевенчани, подчерта в изказването си Ралица Лазарова. Тя припомни, че към Военния клуб функционират 7 школи и състави. От 2006 г. е създадена и социална кухня към Министерството на отбраната, която се посещава от 0 пенсионирани военнослужещи и членове на съюзи и получават безплатен топъл обяд в работните дни. Към Военния клуб днес функционира хотелска част, разполага с конферентна зала и театрален салон.

По повод годишнината с почетни грамоти бяха удостоени бивши началници на Военния клуб – Валя Минкова, Стефан Стефанов, Детелин Маринов, Герасим Кирилов,Тодор Георгиев и Веселин Павлов.

Празникът продължи с тържествен концерт с участието на школите и съставите към Военния клуб, както и на Първи гвардейски духов оркестър с ръководител Красимир Янкулов и мажоретен състав при СУ „Иван Вазов“ с ръководител Надя Тодорова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: