В ДГ „Първи юни” – Плевен проведоха благотворителни инициативи за лечението на 4-годишната Габи

19.12.2019 15:11

Габриела Патова е 4-годишно дете, което от септември посещава втора група на Детска градина „Първи юни“ в Плевен. Детето е с вродена глаукома на двете очи и синдром на Петерс. Предстои й пореден преглед в Германия на 3 февруари 2020 г., на който семейството се надява да бъде назначена дата за операция.

След като в детската градина разбрали, че на Габи й предстои трансплантация на роговицата на очите, за да се възстанови нейното зрение, спонтанно всички решили, че трябва да помогнат на семейството. И веднага насочили коледните си инициативи в тази посока.

Организирани са коледни концерти и работилници за картички. „Учителите на трета и четвърта група подбраха най-подходящите стихове, които отварят сърцата на малките и на големите към добротата. Децата научиха, че добротата може да се нарича „приятелско рамо“, а родителите им вероятно съпреживяваха болката и тревогата на семейството на Габи. Децата, родителите и учителите  изработиха около 70 картички“,казват от детската градина.

Коледният базар е открит на 17 декември. Към благотворителна идея се присъединяват и от Басейнова дирекция „Дунавски район“ – Весела Комаревска, Цветомира Христова и Михаела Илиева като са закупили и подарили материалите за коледните картички.

Днес в присъствието на родители и учители е отворена дарителската кутия и събраната сума е 871 лв.

Снимки и информация: ДГ „Първи юни” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: