Проект на ДГ „Слънце” – Левски с престижна национална награда и европейски знак за качество

19.12.2019 9:00

В група „Мики Маус“ на ДГ „Слънце“ – град Левски реализираха eTwinning проект “Нашите гори са нашият живот”. Той е удостоен с първа награда за  „Най-добър eTwinning проект в категория 3 – 7 години”, информират от Община Левски.

Престижното отличие бе връчено на Севдие Алиева – ръководител на проекта и учител в ДГ „Слънце”, гр. Левски от Милена Караангова – национален координатор на дейност eTwinning в България. Церемонията за връчване на Националните eTwinning награди се проведе на 13 декември. Събитието бе организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси  и направи обзор на най-успешните eTwinning проекти за 2019 година, както и на други еTwinning постижения в България.

В наградения международен проект успешно си сътрудничиха деца, педагози и родители от държавите България, Испания, Турция, Словакия, Гърция, Естония, Литва, Сърбия. Децата научиха любопитни факти за природата и околната среда. Имаха възможността да анализират и синтезират чрез наблюдение, опит, мислене и творчески дейности. Развиха ключови компетентности – знания, умения и нагласи, които помагат на учащите да постигнат личностна реализация на по-късен етап от живота си. Учителите – партньори поставиха основите на STEM и кодирането.

Същият проект е удостоен с Национален и Европейски знак за качество – 2019, за реализирани дейности от учител и активности на децата от подготвителна група „Мики Маус”.

Снимки: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: