Министерски съвет отпусна 1 млн. лв. за УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

19.12.2019 12:36

На свое заседание тази седмица Министерски съвет отпусна целева субсидия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД – Плевен в размер на 1 млн. лв. Субсидията е отпусната по предложение на плевенските народни избраници Красимир Каракачанов, сега вицепремиер, и д-р Калин Поповски. Средствата ще бъдат изразходвани целесъобразно – за закупуване на съвременна медицинска апаратура, която да повиши още повече качеството на здравеопазването, информират от лечебното заведение.

Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” – Плевен е създадена преди повече от 150 години и е най-голямото лечебно заведение за болнична помощ в Северна България. Тя е център за университетско образование и предоставя съвременни възможности за обучение на студенти, стажант-лекари, специализанти и специалисти по здравни грижи.

Болницата е и един от утвърдените центрове, включени в програмата за донорство на органи и тъкани за трансплантация.  Клиниките и отделенията осигуряват висококвалифицирана и специализирана болнична помощ, благодарение на обучения персонал с голям опит и съвременната медицинска апаратура, с която постоянно се обновява болницата. В тях работят много лекари с дългогодишна практика и с доказани професионални качества, както и специалисти по здравни грижи, които своевременно предоставят качествени общи и специфични сестрински грижи за пациентите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: